Marianne Kremer geeft gratis ontwikkeladvies

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf augustus kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Deze ontwikkeladviezen zijn onderdeel van de landelijke regeling NL Leert Door. In Oost-Groningen voert loopbaancoach Marianne Kremer uit Finsterwolde het advies uit.

Kremer: "Het is altijd al belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Maar in deze coronacrisis geldt dat misschien wel extra. Veel mensen zoeken nu, of in de komende maanden, ander werk. Wie zich daar nu al op voorbereidt, maakt sneller een overstap als dat nodig is."

Coronacrisis

Met NL Leert Door wil de overheid de gevolgen van de coronacrisis verzachten door mensen te helpen bij hun (her)oriëntatie op de arbeidsmarkt. De gesprekken moeten uiterlijk begin 2021 zijn afgerond. De regeling geldt voor alle werkenden en werkzoekenden, waaronder flexwerkers en zzp’ers, tot de pensioengerechtigde leeftijd. Ook mensen die niet verwachten dat ze ander werk moeten zoeken, komen in aanmerking voor de NL Leert Door. Voorwaarde is dat de loopbaancoach erkend is.

Hoe werkt het?

Eerst maakt de deelnemer een arbeidsmarktscan. Die geeft inzicht in de arbeidsmarktkansen, in kennis, ervaring en ontwikkelwensen. Hij of zij ontvangt daarna van loopbaancoach Marianne Kremer een helder rapport met persoonlijke tips. Daarna volgen drie gesprekken en maken de deelnemer en Marianne samen een praktisch en persoonlijk ontwikkelplan.

De administratieve en financiële afwikkeling wordt helemaal door Marianne geregeld. Omdat de overheid het ontwikkeladvies subsidieert, kost het de deelnemer niets.

Resultaat

Wat het Ontwikkeladvies oplevert, is voor iedereen anders. Kremer: “Globaal kun je zeggen dat je inzicht krijgt in je talenten en ambities, in wat jij belangrijk vindt in je werk. Je krijgt ook inzicht in jouw kansen op de huidige onzekere arbeidsmarkt. Verder krijg je een op maat gemaakt advies met een bruikbaar actieplan, praktische handvatten en tips én het vertrouwen om nieuwe stappen te zetten.”

Voor aanmelden of meer informatie: www.mariannekremer.nl of 06-5066 8630.