Bennie van Buizen nieuwe voorzitter Tuinvereniging Veendam

VEENDAM Bennie van Buizen uit Veendam wordt per 1 augustus 2020 de nieuwe voorzitter van Tuinvereniging Tuinrecreatie Veendam in het Recreatiepark Borgerswold. Hij volgt hiermee Hessel Nieboer op die na zes jaar de voorzittershamer heeft overgedragen.

Nieboer blijft wel verbonden aan de Tuinvereniging. Hij blijft actief bij de kindertuinen. ,,De saamhorigheid moet terugkomen binnen de vereniging’’, aldus de nieuwbakken voorzitter Bennie van Buizen (41), die graag aan de slag wil met de vereniging.

Hij heeft het Oogstfeest en de Open dag bovenaan het verlanglijstje staan. Tevens zal het huidige verenigingsgebouw binnenkort opgeknapt worden. Maar ook aan de overlast van auto`s en het vandalisme op het tuinencomplex moet een definitief einde komen. ,,Om het ledental stabiel te houden gaan we ons richten op de jeugd die we nauwer in contact willen brengen met de natuur’’, aldus de voorzitter, die zelf een bijenstal op het complex heeft.

De vereniging wil de kinderen in staat stellen om op haar tuincomplex, onder leiding van vrijwilligers, op een stukje grond van 20 vierkante meter te gaan tuinieren. In hun eigen tuintje kunnen ze dan volledig het zaaien, ontkiemen, bloeien en afsterven van de gewassen van zeer nabij meemaken. Een aantal scholen maakt daar al dankbaar gebruik van.

De tuinvereniging bestaat 24 mei 2021 precies vijftig jaar en kent een stabiel ledental van tachtig. Er zijn circa honderd tuinen. Wie belangstelling heeft voor een tuin of kindertuinen, kan voor meer info terecht op www.detoene.nl