Negentig keer succes op zomerschool Winkler Prins

VEENDAM Alle negentig leerlingen die deelnamen aan de Winkler Prins-zomerschool in Veendam zijn alsnog geslaagd. Vanwege de corona-uitbraak was een lenteschool dit jaar niet mogelijk en daarom organiseerde Winkler Prins een zomerschool.

Lente- en zomerscholen worden door het hele land georganiseerd om onnodig zittenblijven te voorkomen. Vanwege de coronaperiode heeft Winkler Prins de zomerschool ook ingezet om leerlingen de kans te bieden eventuele hiaten, veroorzaakt door de corona-uitbraak, weg te werken. De zomerschool bleek duidelijk in een behoefte te voorzien. De animo was met negentig leerlingen verrassend groot.

Tijdens de eerste week van de zomervakantie is op Winkler Prins hard gewerkt door zowel leerlingen als de negentien docenten en begeleiders. De leerlingen werden steeds op weg geholpen om zich te verbeteren en te oefenen en waren sterk gemotiveerd daartoe. Ze konden verschillende vakken volgen, zoals wiskunde, Engels en Nederlands, maar ook studievaardigheden werd aangeboden.

Vrijdagochtend werd de zomerschool feestelijk afgesloten en kregen de leerlingen een certificaat voor de succesvolle afronding.