Aquila gaat landelijk spelen met een jeugdteam

VEENDAM Voor het eerst in het bijna 45 jarig bestaan van de Wildervanker basketbalvereniging Aquila, gaat er in het nieuwe seizoen 20-21 een jeugdteam spelen in de landelijke 2de U14 divisie.

De afgelopen jaren heeft de club veel energie gestopt in het opleiden van de jeugdleden en de coaches. Die moeite wordt nu beloond met een landelijke uitdaging.” Makkelijk gaat het niet worden, maar we gaan deze uitdaging met veel passie en energie tegemoet”, aldus voorzitter Jeroen.

De club heeft voor het onder de 14 team een nieuwe trainer en coach aangetrokken. De 20-jarige Veendammer Damian Boomstra zal zich als oud speler van de club het komende seizoen ontfermen over de jeugdspelers. „Damian heeft de afgelopen jaren bij diverse clubs in de regio ervaring opgedaan, zowel als trainer, coach maar ook als landelijke speler. Als club zijn we blij met Damian”, aldus Jeroen.

Naast de landelijke uitdaging blijft de club ook maatschappelijk betrokken. Iedereen vanaf 6 jaar kan elke woensdagavond terecht op het basketbalveldje in Recreatiepark Borgerswold in Veendam. Onder begeleiding van verschillende ervaren trainers kun je daar in een uurtje kennis maken met 1 van de leukste sporten van de gemeente Veendam.

Kijk voor meer informatie op: www.bvaquila.nl, Insta of Facebook basketbalvereniging Aquila