Paratafeltennistoernooi Stadskanaal mogelijk door in alternatieve vorm

Het tweede internationale Dutch Open Para (DOP) tafeltennistoernooi in Stadskanaal gaat mogelijk tóch door, maar dan met een alternatieve opzet.

Dat meldt de tafeltennisbond. Vorig jaar werd een succesvol eerste toernooi gehouden in het Pagecentrum waaraan meer dan tweehonderd sporters van over de hele wereld meededen. Zij konden zich kwalificeren voor de Olympische Spelen. Door de coronacrisis zou de tweede editie van het toernooi, dat gespeeld zou worden van 5 tot en met 8 november, niet doorgaan.

‘DOP vaste plaats op agenda’

In juni werd bekend dat de Wereldbond ITTF de stekker eruit wilde trekken vanwege het coronavirus. De Nederlandse Tafeltennisbond heeft dat balletje nu teruggekaatst, met effect.

In de alternatieve opzet kunnen deelnemers geen punten halen voor kwalificatie. De tafeltennisbond wil echter toch iets organiseren en noemt twee redenen. De eerste omdat de paratafeltennissers zich graag willen meten met andere spelers, de ander om op organisatorisch niveau verder te groeien en de DOP ‘een vaste plaats te geven op de kalender’.

„We willen de spelers de kans geven om, na een maandenlang pauze, wedstrijdritme op te doen en elkaar weer te ontmoeten.” Wel worden de ontwikkelingen van het coronavirus in de gaten gehouden.