Medewerkers Emco-groep maken tweehonderd glasbakken in Drenthe schoon

Medewerkers van de Emco-groep uit Emmen, het werkleerbedrijf voor Zuidoost-Drenthe, start deze week met het schoonmaken van tweehonderd groene glasbakken in Drenthe.

Dat gebeurt onder leiding van ondernemersorganisatie Ondernemend Emmen en recyclingbedrijf Suez uit Emmen, eigenaar van de glascontainers.

Volgens directeur Herman Idema van Ondernemend Emmen kwam Suez - als lid van de ondernemersorganisatie - destijds zelf met de vraag voor een oplossing voor het onderhoud van de glasbakken.

‘Nuttig project dat zichtbaar resultaat heeft’

,,Om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een steun in de rug te geven, zoeken we continu naar nuttige projecten die zichtbaar resultaat hebben”, zegt Idema. ,,Het schoonmaken van de glasbakken is daar een goed voorbeeld van en tot tevredenheid van alle partijen. Voor de klus gebruikt de Emco-groep de modernste en milieu-verantwoorde schoonmaakapparatuur.”

Ondernemend Emmen (300 leden, samen zo’n 16.000 arbeidsplaatsen) ontstond begin maart uit een fusie tussen de OKE (Ondernemerskring Emmen) en de VPB Emmen (Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen). Laatstgenoemde en het inmiddels opgeheven werkervaringsbedrijf Buurtsupport startten enkele jaren terug al met de schoonmaakklus voor Suez.