Rondje reuzenrad bij diploma-uitreiking Alfa-college

GRONINGEN In verband met de coronamaatregelen heeft het Alfa-college in Groningen voor de diploma-uitreikingen ‘out-of-the-box’ gedacht. In de school zelf was er geen mogelijkheid met een grote hoeveelheid mensen 1,5 meter afstand te bewaren. Daarom werden verschillende creatieve oplossingen ingezet. Zo waren er diploma-uitreikingen op het Suikerunieterrein en in een limousine.

Voor de opleidingen Allround Schoonheidsverzorging niveau 3 en 4 vonden op dinsdag 7 juli in Veendam de diploma-uitreikingen plaats voor het reuzenrad in Borgerswold. Docente Sandra van der Laan woont in Veendam en was tijdens een rondje in het reuzenrad op het idee gekomen. Er waren vijf docenten ter plaatse, met een manager en assistente.

Alvorens de diploma’s in ontvangst te nemen, mochten zesendertig geslaagden met hun familie een rondje in het reuzenrad. Dat leverde een uitzicht over de verre omgeving op. Zelfs gebouwen van de stad Groningen werden herkend.

Omdat het reuzenrad slechts 24 gondels telt waren er twee rondes nodig om iedereen de lucht in te krijgen. De deelnemers werden voor een juiste verdeling van het evenwicht zoveel mogelijk gelijk verdeeld. Tijdens het draaien ging er ook een tasje met lekkers mee de gondels in.

Zo werd op een leuke manier de schoolcarrière van de leerlingen afgesloten. Zij vormden tevens de laatste groep die nog in het rad kon. Na afloop werd het reuzenrad gedemonteerd om de zaterdag erop te kunnen draaien in Koblenz (Duitsland).