Woordtalenten: ‘Een boekwerk met juweeltjes aan gedichten en verhalen’

REGIO Gerard Rozeboom organiseert jaarlijks Woordtalenten in Hotel Faber in Hoogezand. Het betreft een open podium voor schrijvers en dichters, die in een sfeervolle setting hun eigen werk komen voordragen.

Nu verschijnt er naast het fysieke evenement een bloemlezing. Dit papieren podium biedt schrijvers en dichters uit heel Nederland een unieke kans om te publiceren in een boekwerk. Ook als je nog nooit hebt meegedaan met Woordtalenten, is deelname mogelijk.

Rozeboom zal een keuze maken uit de inzendingen die aan enkele voorwaarden moeten voldoen. Zo moeten de inzendingen Nederlandstalige gedichten of een kort verhaal (max. 1500 woorden) zijn. Het mag eerder gepubliceerd zijn.

Dichters sturen maximaal 3 gedichten in. Het thema is vrij. Inzenden onder pseudoniem is toegestaan. Uitgeverij aquaZZ redigeert de inzendingen en publiceert het boek. Meedoen is gratis, een bundel echter niet, bij interesse is deze met korting verkrijgbaar.

Het betreft geen schrijfwedstrijd, je kunt enkel een plek in de te verschijnen uitgave winnen. Rozeboom: “Eén boekwerk met juweeltjes aan gedichten en verhalen. Ik twijfel er niet over: genoeg fantastische Woordtalenten in onze gemeente en daarbuiten.”

Inzendingen kunnen voor 1 september 2020 gestuurd worden naar: hansrozebo@hotmail.com o.v.v. Woordtalenten: hét geschreven podium.