Kennismaken met muziek, dans en theater MDT Veendam Summerschool

Tijdens de zomervakantie organiseert Muziek-, Dans en Theaterschool Veendam (MDT) gratis workshops in de foyer van Cultuurcentrum vanBeresteyn. Wethouder Annelies Kleve gaf maandag het startsein voor dit initiatief genaamd MDT Summerschool.

Al trommelend op de djembé opende de wethouder het eerste deel van de workshops. Dit deed ze samen met djembé-speler Harvey Mercera, en natuurlijk met de kinderen.

Tijdens een bezoek aan de verschillende gebruikers van het gebouw kwam Kleve op het idee om activiteiten op het gebied van cultuur te organiseren voor iedereen. Deelnemen aan de MDT Summerschool is gratis.

Cultuur voor iedereen

Met de Summerschool wordt de thuisblijvers ietsgeboden in de zomervakantie. Daarnaast is het een mooie manier om iedereen de mogelijkheid te geven kennis te maken met cultuur in Veendam. De opzet is laagdrempelig en deelnemers hoeven nog niets te kunnen om mee te kunnen doen.

Directeur Harry van der Laan van de MDT: “Sinds half maart kon er veel niet meer en stond de samenleving op pauze. Lessen gingen online wel door, maar net nu er weer meer kan, begint de zomervakantie. Zo kwam Annelies Kleve op het idee van de workshops.”

De workshops

Elke maandag (in tijdvakken van een uur) is er voor kinderen, jongeren en volwassenen djembé. En elke dinsdag gitaar voor drie leeftijdsgroepen. Op de woensdag is er zang met een kinderkoor en solo aan de vleugel en presentatie op de catwalk. Op de donderdagen denk je mee over de theaterproductie Gronings Vuur of leer je spelenderwijs over acteren en kleinkunst. De vrijdag staat in het teken van dans en choreo met videoclips. De vleugel en alle instrumenten staan klaar en worden vooraf en na afloop telkens schoongemaakt.

Er liggen uitgebreide beschrijvingen van alle workshops in de toegangshal die op werkdagen open is vanaf 10 uur. Inschrijven kan bij de theaterkassa of per e-mail vooraf.