Vijftig drive-through bloemenbezorgers voor 50-jarige Jaquelien

VEENDAM Voor haar vijftigste verjaardag had Jaquelien Lamein uit Veendam op een groot feest gehoopt. Een feest met familie, vrienden, buren en collega’s van het werk.

Ze had een ieder al gevraagd of ze de datum vrij wilden houden. Maar door de corona-maatregelen zat dit grote feest er afgelopen zaterdag niet in. Het is uitgesteld tot de situatie weer normaal zal zijn.

Dochter Jessica, zoon Jasper en schoondochter Janine wilden toch graag iets voor hun moeder organiseren. Jessica kwam met het idee van een drive-trough. Familie, vrienden en collega’s deden allemaal mee om haar een onvergetelijke verrassing te bezorgen. Jaqueliens vriendin Johanneke kreeg de functie van persvoorlichter en tipte de redactie van de Veendammer.

Omdat Jaquelien het zelf leuk vindt om voor anderen iets te organiseren, had ze zelf ook wel iets verwacht. Er was in alle vroegte een Sarah pop geplaatst. Haar collega’s van Gerards Bloemenkas, inclusief Gerard zelf, lieten ’s ochtends om acht uur het draaiorgel de Zwarte Doris laten de straat inkomen.

Maar daarmee was de kous nog niet af. Dichtbij huis aan het eind van de Nassaustraat was het verzamelpunt voor de optocht van 18 versierde auto’s. Vijftig deelnemers waren druk bezig met het versieren van de stoet en haar man Jan had vooral de taak om Jaquelien thuis te houden. Ze wilde om 11 uur gebak langsbrengen bij haar collega’s van de bloemenzaak. Maar daar kon ze beter nog even mee wachten, want er zou door de bezorger nog een bloemetje worden bezorgd.

Maar op zoveel bezorgers had ze totaal niet gerekend. Ze hadden allemaal een rode roos bij zich om uit te delen, met vijftig in totaal. Bij de derde auto zag ze ineens dat het een hele optocht betrof. Ook werden er cadeaus uitgereikt.

Het was voor de jarige jet overweldigend en een traantje werd ook wel even weggepinkt. Zeker in deze bijzondere omstandigheden, waarbij iedereen er ook gewoon was. Zo ook mensen van iets verder weg die ze al langere tijd niet meer had gezien. „Het was heel bijzonder”, gaf Jaquelien aan.