Ondanks corona toch een succesvol seizoen voor Clias

HOOGEZAND De heren, dames en het Rhönrad turnen namen voor hun vereniging Cias 32 keer een medaille mee naar huis. Voor SV Clias een goed seizoen zeker gezien het abrupte einde daarvan door corona.

Het in september gestartte seizoen begon met veel nieuwe leden, met name de dames turnselectie groeide snel.

Van sponsor Nedmag ontving Clias een bedrag voor de aanschaf van een plankoline. Dit is een tussenvariant van de wel bekende mini trampoline en plank. Deze plankoline wordt gebruikt bij het onderdeel sprong. Aannemersbedrijf Koen Meijer stak de selectie turners in het nieuw en sponsorde de nieuwe trainingspakken.

Behalve 32 keer een medaille voor de turners van SV Clias waren er ook andere successen behaald. Astrid Timmer en Linda Kuiper slaagden voor hun jurybrevet TD2. Trainster Denny Idema slaagde voor haar TD3 jurybrevet. Naast deze jurybrevetten slaagden Hanne Schomaker, Maxim Claassen en Kimm van Nispen voor hun Gymleider KNGU 3 diploma.

Na het behalen van dit diploma heette SV Clias Kimm welkom in het trainerskader. Trainster Jolanda Dekens ontving het certificaat Nijntje Beweegdiploma. Hierdoor kunnen peuters nu ook bij SV Clias hun Nijntje Beweegdiploma gaan halen tijdens de Ouder en Kind gymlessen.

Ondanks het stilleggen van de trainingen zaten leden en bestuur niet stil. De selectie turners werkten buiten op de velden van v.v. Wildervank aan kracht en lenigheid. Inmiddels mogen ook de binnensporten weer binnen gaan trainen. „Heerlijk weer trainen op en met de toestellen ter voorbereiding op het seizoen 2020 / 2021”, aldus de vereniging.