Campingman Freddy de Jonge zwaait af

Wie kent hem niet? Ieder die in recreatiepark Borgerswold in Veendam komt, is hem wel eens tegengekomen: Freddy de Jonge (66), de man die alle prullenbakken leegt en andere rotzooi dagelijks opruimt.

Hij is veertig jaar geleden begonnen op de bakfiets en was de laatste jaren te zien in een autootje met laadbak inclusief aanhanger. De goedlachse Freddy was altijd in voor een praatje en toerde al die jaren trots, met een sigaar op de lip, door ‘zijn Borgerswold’.

Maar sinds donderdagochtend is daar een einde aan gekomen. Freddy gaat met pensioen na een dienstverband van veertig jaar. Het is tijd om van de vrije tijd te gaan genieten. In het bijzijn van vele collega`s ontving Freddy bloemen van de vestigingsmanager van Wedeka, koffie met gebak en klonken er vrolijke klanken uit de accordeon van oud-collega Bertus Kor.

Freddy zal zich zeker niet gaan vervelen, want hij fietst graag en ook bij diverse evenementen zal Freddy te vinden zijn in Veendam. Als de coronamaatregelen het toelaten zal er later dit jaar officieel afscheid worden genomen van de jubilaris.