Iedere werkdag culturele workshops in vanBeresteyn

VEENDAM Tijdens de zomervakantie organiseert Muziek-, Dans en Theaterschool Veendam (MDT) gratis workshops in de foyer vanBeresteyn.

De eerste workshop staat gepland op maandag 6 juli. Vanaf die dag worden er bij de MDT Summerschool elke werkdag workshops georganiseerd voor jong en oud.

Cultuur voor iedereen

De MDT en Theater vanBeresteyn hebben het plan voor de MDT Summerschool opgesteld om thuisblijvers iets te bieden is de zomervakantie, maar ook iedereen de mogelijkheid te geven kennis te maken met cultuur in Veendam.

Deelnemers hoeven nog niets te kunnen om mee te doen. Directeur Harry van der Laan van de MDT: “Sinds half maart kon er veel niet meer en stond de samenleving op pauze. Lessen gingen online wel door, maar net nu er weer meer kan, begint de zomervakantie. Tijdens een bezoek aan de verschillende gebruikers in het gebouw, opperde wethouder Annelies Kleve het idee om activiteiten op het gebied van cultuur voor iedereen te organiseren. Samen met Theater vanBeresteyn hebben wij dit uitgewerkt. Door de MDT Summerschool kun je ontdekken wat je leuk vindt en misschien begin je na de zomervakantie wel met een nieuw ontdekte hobby door les te nemen bij de MDT”.

Workshops

Vanaf 6 juli is er elke maandag, in tijdvakken van een uur, voor kinderen, jongeren en volwassen djembé, elke dinsdag gitaar voor drie leeftijdsgroepen. Op woensdag is er zang met een kinderkoor en solo aan de vleugel en presentatie op de catwalk. Op donderdagen denk je mee over de theaterproductie Gronings Vuur of leer je spelenderwijs over acteren en kleinkunst.

De vrijdag staat in het teken van dans en choreo met videoclips. De vleugel en alle instrumenten staan klaar en worden vooraf en na afloop schoongemaakt.

De workshops starten telkens vanaf 13 uur en zijn voor maximaal 12 deelnemers. Het hele programma staat op www.vanberesteyn.nl en vol is vol. Er liggen uitgebreide beschrijvingen van alle workshops in de toegangshal die op werkdagen open is vanaf 10 uur.

Inschrijven kan ter plekke bij de theaterkassa of per mail vooraf.