David Mulder wint online editie Nighthunt

REGIO De 19-jarige David Mulder uit Assen is de winnaar van de eerste volledig online editie van de NightHunt, dé jacht op jong gitaartalent in Groningen en Drenthe.

Bij LEO Music & Audio in Stadskanaal kreeg hij afgelopen vrijdagmiddag zijn hoofdprijs overhandigd: een akoestische Eastman-gitaar voor zichzelf en eentje voor zijn gitaardocent Omri Soekatma.

De strijd was bijzonder spannend. Met een nipte meerderheid won David met zijn eigen op blues en pop geïnspireerde compositie en videoclip van het duo Lars Hoving en Thomas Ridderbos uit Veendam. Lars en Thomas gaven in hun inzending een eigen draai aan de klassieker Isn't She Lovely van Stevie Wonder. De derde plek ging naar Daan ten Ham (15) uit Klijndijk, die met zijn uitgebreide cover van de band Dream Theater zijn liefde voor progressieve metal liet zien en horen.

Passie voor muziek

"Ik heb al een passie voor muziek sinds ik een klein jongetje was”, vertelt de gelukkige winnaar. “Voor mij begon het met piano. Op mijn 16e leerde ik een van mijn beste vrienden kennen. Hij inspireerde mij om gitaar te gaan spelen. Sinds een half jaar heb ik gitaarles bij Omri Soekatma. Ik maak mijn eigen producties en ben uitdrukkelijk op zoek naar mijn eigen sound. De video die ik inzond voor de NightHunt is het resultaat van de dingen die ik leerde van Omri en mijn passie voor gitaarspelen.”

Enthousiasme

De organisatie van de NightHunt is onder de indruk van het werk dat de deelnemers in hun inzendingen staken. “Wij verwachtten een aantal met de telefoon gemaakte filmpjes waarin we de deelnemers gitaar konden zien spelen, maar ontvingen zelfs inzendingen die de kwaliteit hadden van EEN professionele videoclip”, vertelt Richte Westerman namens de organisatie, die bestaat uit stichting Bogdike en muziekwinkel LEO Music & Audio in Stadskanaal. “Maar het allerbelangrijkst is voor ons toch vooral het enthousiasme voor gitaarspelen.”

Online editie

De online editie van de NightHunt was een schot in de roos. Het aantal positieve reacties was volgens Westerman ‘enorm’: “We kregen veel media-aandacht omdat dit een van de weinig activiteiten in coronatijd was die wel doorging. Met de NightHunt gaven we jongeren met hart voor muziek een leuke bezigheid. Mensen die de NightHunt al kenden vonden het jammer dat de live-editie niet doorging, maar konden het alternatief zeer waarderen. Desalniettemin hopen we volgend jaar gewoon weer een live-NightHunt te houden.”