Sintcentrale bij Voorwaarts Veendam onder dak

VEENDAM Sinterklaas mag tijdens zijn bezoek aan Nederland verblijven in het muziekgebouw van Muziekvereniging Voorwaarts Veendam.

Na het inpakken zijn alle spullen inmiddels al overgebracht naar het nieuwe onderkomen.

Sinterklaashuis

Terwijl de eerste tropische dagen van 2020 zich inmiddels hebben laten zien, is er hard gewerkt door zowel de leden van Muziekvereniging Voorwaarts, als de vrijwilligers van de stichting Sintcentrale om de organisatie van de Sinterklaas festiviteiten te huisvesten in het pand aan de Schippersstraat in Veendam.

Het huurcontract met de gemeente Veendam voor het winterverblijf van de Sint in het Julianapark mocht niet worden verlengd, waardoor de organisatie uit Veendam dreigde te verdwijnen. Toen dit nieuws in februari bekend werd ontstond er al snel contact tussen leden van beide organisaties, waarna de bestuursleden samen zijn gekomen en er een klik bleek.

Er bleek voldoende ruimte beschikbaar te zijn en ook bleken de agenda’s elkaar niet te dwarsbomen. Ieder heeft eigen ruimtes voor hun eigen doeleinden, en delen gezamenlijk een keuken en kantine. Voornemens om samen het onderhoud van het pand en de buitenruimtes op zich te nemen, zijn er ook al.