Jarenlange inzet beloond met een Koninklijke onderscheiding

REGIO Loco-burgemeester José van Schie heeft afgelopen vrijdag een Koninklijke Onderscheiding bij Bijzondere Gelegenheid uit aan de heer J.J. Spa uit Zuidbroek. Hij krijgt de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

José van Schie: “De heer Spa ontvangt deze onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de Stichting Avondzon. Vijftig jaar lang heeft hij zich als vrijwilliger ingezet bij deze stichting, die 74 seniorenwoningen in de gemeente Midden-Groningen exploiteert: 48 in Zuidbroek en 26 in Noordbroek. Als vrijwilliger was hij bestuurslid, technisch adviseur en opzichter. Hij schreef jaarlijks het onderhoudsplan, verzorgde (mede) de klachtenafhandeling en controleerde de kasstromen. Hij heeft ook een grote rol gespeeld bij diverse nieuwbouwprojecten van de stichting.

De Koninklijke Onderscheiding zou eigenlijk 22 mei 2020 tijdens het 50-jarig jubileum van de Stichting Avondzon uitgereikt worden. Dit was namelijk tevens het 50-jarig jubileum van de heer Spa en zijn afscheid als vrijwilliger bij deze stichting. Helaas kon dat toen niet doorgaan door de coronamaatregelen. De heer Spa is afgelopen vrijdag alsnog geëerd voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger voor de samenleving in Noordbroek en Zuidbroek.”