Vrijwilliger Johanna Raatjes neemt afscheid na 70 jaar

VEENDAM Het was afgelopen zaterdag een bijzondere dag voor Johanna Raatjes-van de Pol (85) uit Veendam.

Te midden van een aantal vrienden, collega`s en vrijwilligers nam ze tijdens een gezellige middag bij Theehuis Romala`s Home in Kielwindeweer afscheid van het vrijwilligerswerk, wat ze maar liefst 70 jaar met liefde heeft gedaan.

Op haar 13e levensjaar ging ze in Hilversum al regelmatig boodschappen halen voor haar buren.

Op haar 18e kwam ze naar Veendam waar ze naast onder meer een dienstbetrekking ook in de verzorging bij Open Haven werkte en ruim 47 jaar vrijwilligerswerk deed. Zo ging Raatjes-van de Pol elke middag de cliënten ophalen voor een kop koffie, eens per twee week een gezellige bingoavond mee organiseren, winkelen en andere uitstapjes, Raatjes-van de Pol deed het met veel plezier. Daarnaast waren er nog de kerkdiensten op de zondagmorgen waar ze 38 jaar actief was voor de aanwezige cliënten. Ook is ze vele jaren actief geweest met diverse inzamelingsacties voor het Zonnehuis.

In 2012 werd Johanna Raatjes Koninklijk onderscheiden voor al haar vrijwilligerswerk door burgemeester Ab Meijerman.

Als de corona maatregelen achter de rug zijn gaat Johanna nog voor de allerlaatste keer een middag meedraaien bij ‘haar’ Open Haven nu Meander (locatie de Veenkade). „Het is moeilijk om ermee te stoppen,’ aldus Johanna Raatjes-van de Pol, die zelf ook lichamelijke klachten heeft. „Maar ik ben ontzettend dankbaar om het te mogen doen voor de ouderen.”