Onvergetelijke ‘drive-trough’ diploma uitreikingen Winkler Prins

VEENDAM Door de coronacrisis was er veel onzekerheid ontstaan voor de eindexamenkandidaten. Desondanks kon de Winkler Prins klinkende resultaten laten zien. Op een totaal van 439 kandidaten was 99,1 % van de leerlingen geslaagd.

Door de coronamaatregelen was ook het traditionele diploma-uitreiking niet mogelijk. En het mooiste is toch dat ook familieleden mee kunnen genieten.

Daar had de school een ludieke oplossing voor bedacht met een grote rol voor de auto. Een diploma-uitreiking middels een ‘drive-trough’ in het voetbalstadion aan de Langeleegte. Denk aan de McDrive van de Mac Donalds.

„Collega Martijn Visser heeft het draaiboek gemaakt. We moesten toch wat verzinnen om die anderhalve meter te kunnen ondervangen”, vertelt Dieuwke Ridderbusch.

Zo konden ook familieleden uit hetzelfde huishouden mee in de auto om toch mee te genieten van de diploma-uitreiking. Het was een heel bijzondere uitreiking die niet meer vergeten zal worden. Donderdag vond de eerste van een reeks van vier avonden plaats. Zo'n vijftig vrijwilligers, docenten en conciërges, zorgen bij vijf stands voor een warm en feestelijk onthaal.

In de auto legden de leerlingen een feestelijk traject af langs tussen de tribune en het voetbalveld. Er wachtte hen een ingetogen programma, maar tegelijk was het ook uitbundig waar dat kon binnen de coronamaatregelen.

De eindexamenleerlingen wisten met hun familie in de auto niet wat er precies ging gebeuren. De auto’s kregen met ballonnen een feestelijk tintje. De stands varieerden van champagnestand (zonder alcohol), rozen, stroopwafels en popcorn dat door de feestelijk verklede docenten door het autoraam werd uitgereikt middels een mandje aan een steel. Bij de popcorn was er een tegoedbon voor een filmcompilatie van de diploma-uitreiking ingestoken.

Bij de laatste stand wachtte natuurlijk het mooiste, de uitreiking aan een tafel van het felbegeerde diploma.

Overigens was thuis alles uitgebreid live te volgen via de kabelkrant van de SKV en ParkstadVeendam. Zo konden ook het verdere thuisfront, familie en vrienden meekijken.