Groep van ruim driehonderd jongeren komt samen in Veendam: politie en gemeente grijpen niet in, wel drie personen aangehouden

Bij een ongeorganiseerde samenkomst van zeker driehonderd jongeren in recreatiepark Borgerswold in Veendam heeft de politie drie personen aangehouden.

Na een oproep op social media kwamen vrijdagavond groepen jongeren naar Borgerswold om feest te vieren. De gemeente Veendam had vooraf aanwijzingen dat er grote aantallen jongeren naar het recreatiepark zouden komen.

Op dit moment is het niet toegestaan zonder toestemming van de gemeente grote samenkomsten of evenementen te organiseren.

‘Geen reden om direct in te grijpen’

De gemeente zag echter geen reden om direct in te grijpen en de oploop te verhinderen. ,,Uiteraard hebben wij het verloop van de avond van nabij gevolgd. Met de politie en het Openbaar Ministerie waren we voorbereid om zo nodig actie te ondernemen’’, zegt een woordvoerster van de gemeente.

Lachgas, belediging en vluchten voor politie

Zij zegt dat dit op een paar plekken in Borgerswold nodig was. Volgens de politie werd een man aangehouden omdat hij een grote hoeveelheid lachgas in bezit had en zich agressief gedroeg bij zijn aanhouding.

Een ander werd ingerekend na het beledigen van de politie. Een derde persoon moest meer naar het politiebureau omdat hij roekeloos op zijn brommer reed en tevergeefs probeerde te vluchten voor de politie.

Om te voorkomen dat de toestroom en daarmee de veiligheidsrisico’s groter zou worden, sloot de gemeente in de loop van de avond toegangswegen af. Op dat moment werden jongeren gesommeerd te vertrekken.