Dit is waarom je je houten kozijnen zou moeten vervangen door kunststof kozijnen

Aangeboden door: Jansma Burdaard

Al veel mensen gingen je voor, en misschien vraag je je af wat deze mensen toch in kunststof kozijnen zien? Want dat kunststof is toch veel minder sfeervol dan die authentieke nerven in houten kozijnen? En kunststof is toch alleen in enkele saaie kleuren te koop, waar je vervolgens je leven lang aan vastzit?

Dan zul je vast verbaasd zijn om te lezen dat de mogelijkheden van kunststof kozijnen eindeloos zijn. Dat er zelfs kunststof kozijnen met houtnerf te koop zijn. En dat kunststof kozijnen nog veel meer voordelen hebben!

Onderhoudsarm

De misschien wel belangrijkste reden om voor kunststof kozijnen te kiezen, is dat ze onderhoudsarm zijn. Ze hoeven dus niet net als houten kozijnen regelmatig geschilderd te worden, met gevaar voor eigen leven, al wiebelend op een ladder. Dat bespaart je niet alleen een hoop werk, maar ook een heleboel geld. Zeker wanneer je hier anders een schilder voor in zou moeten schakelen. Even schoonmaken met een sopje is het enige onderhoud dat kunststof kozijnen nodig hebben.

Lange levensduur

Kunststof kozijnen gaan veel langer mee dan houten kozijnen. Het kan dus bijna niet anders dan dat jij de rest van je leven geen kozijnen meer hoeft te vervangen. Kunststof kozijnen zijn weersbestendig. Vocht en warmte hebben geen invloed op de levensduur van de kozijnen, dus je hoeft niet bang te zijn voor lekkages of rotten.

Hoge isolatiewaarde

Kunststof kozijnen isoleren zeer goed. Hun isolatiewaarde is hoger dan die van houten kozijnen. Dus ook al zijn je houten kozijnen nog niet eens aan vervanging toe, dan nog zou het slim zijn om je houten kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen. De investering verdien je vanzelf terug met de energie die je jaarlijks bespaart. Zeker in combinatie met HR++-glas! Bovendien geldt dat isoleren ook voor geluiden van de straat.

Beter bestand tegen inbraak

Bovendien zijn kunststof kozijnen door hun constructie beter bestand tegen inbraak dan houten kozijnen. Daar komt nog eens het professionele hang- en sluitwerk bij.

Ben je overtuigd en wil je je zeker gaan verdiepen in de mogelijkheden van kunststof kozijnen? Informeer dan bij verschillende specialisten naar hun mogelijkheden, ervaring en voorbeelden. Een specialist als Jansma Burdaard bijvoorbeeld heeft al veel kunststof kozijnen geplaatst in Veendam, waardoor je ook voorbeelden in het echt kunt bekijken. Ook in Groningen plaatst Jansma Burdaard regelmatig kunststof kozijnen. Op deze manier kom je erachter of een bedrijf bij je past wat betreft werkwijze én resultaat en kun je misschien binnenkort al van je nieuwe kozijnen genieten!