Studenten schrijven het nummer Keep up Hope tegen verdriet en eenzaamheid in deze coronatijd

VEENDAM Kun je zingen tegen de verveling, verdriet en eenzaamheid? „Jazeker”, zo vindt een viertal studenten. Ze schreven samen het lied Keep Up Hope.

Tatiana Mansur, Mark Hompe, Ruiqi Yang en Veendammer Robin Smit kwamen in het kader van hun opleiding medialism bij elkaar en vormden de groep Studio Fildir. Kort daarna moesten ze door de COVID-19 veranderingen een ander onderwerp kiezen voor hun film.

De groep had gezien dat zijzelf en mensen in hun nabije omgeving een zekere lusteloosheid kregen van het vele thuiszitten en bedachten daarom het lied Keep Up Hope te schrijven. „We wilden graag mensen opvrolijken door een lied te schrijven over hoop, kracht en samenzijn”, aldus Robin Smit.

Het lied is tot stand gekomen in samenwerking met Groninger componiste Ninke Ballema en onder wakend oog van Gé Reinders geperfectioneerd. Robin kende Ninke al via het popkoor Funism waar ze dirigente van is en de samenwerking kwam daardoor vlot tot stand.

De geplande release is op 18 juni. Om niet alleen hoop te brengen, maar ook te helpen waar het mogelijk is, zal de groep alle opbrengsten van het lied schenken aan het Rode Kruis voor COVID-19 hulpwerkzaamheden.

Voor tipjes van de sluier en andere updates kunt u terecht bij de Facebook pagina van de groep htttp://www.facebook.com/studiofildir