Filmhuis weer los met de film Goud

VEENDAM Filmhuis vanBeresteyn mag eveneens weer van start. Vanaf het instellen van de coronamaatregelen staat het Filmhuis stil. Achter de schermen is hard gewerkt om filmbezoek weer mogelijk te maken. Zij bijten het spits af met de Nederlandse film, Goud! Met in de hoofdrol Marcel Hensema.

Zware adem, trillende handen, een bevend lijf. Vlak voor een belangrijke wedstrijd staat turntalent Timo strak van de zenuwen. Vader Ward, zelf een voormalig turner, weet gelukkig precies hoe hij zijn 17-jarige zoon kan kalmeren. Zacht neemt hij Timo’s handen in de zijne en spreekt hem vol vertrouwen toe.

Als de jonge held en zijn beschermengel, zo maken de hoofdpersonages van Goud hun opwachting. Maar ook als twee pijnlijk contrasterende lichamen. Terwijl Timo, gespeeld door de 20-jarige topsporter David Wristers al turnend gewichtloos lijkt te worden, kijkt de half verlamde Ward, Marcel Hensema toe vanuit zijn rolstoel.

In het regiedebuut van regisseur Rogier Hesp dreigen de twee uit elkaar te groeien. Evenwel jagen ze dezelfde ambitie na: een gouden medaille voor Timo op de wereldkampioenschappen in Boedapest. Omdat de aanpak van de teamtrainer hem te soft is, bijt Ward zich vast in zijn zelfgekozen functie als Timo’s privécoach. Maar Timo verzet zich steeds meer tegen Wards regime.

Te zien op 14 juni, aanvang 19.30 uur. Reserveren kan via www.vanberesteyn.nl Maximaal 30 personen toegestaan.