Bodewes opent volwaardige sportschool in de buitenlucht

VEENDAM Na de persconferentie begin mei waarin werd aangegeven dat buiten sporten in groepen weer was toegestaan, was het voor het team van sportcentrum Bodewes in Veendam even flink de schouders eronder.

Na een kleine volksverhuizing kon sportminnend Veendam echter vanaf 12 mei terecht op het fitnessplein buiten bij de sportschool aan de Stationsstraat.

Twee jaar geleden begon eigenaar Stephan Bodewes al op kleinere schaal met buitensporten. „Om met de tijd mee te gaan, hebben we twee jaar terug allemaal nieuwe apparatuur en toestellen aangeschaft. De oude apparatuur was echter nog prima te gebruiken en deze hebben we deels buiten staan zodat mensen in de lente en de zomer ook buiten aan de slag kunnen”, legt Stephan uit.

In totaal stonden er 20 apparaten buiten, maar Bodewes had echter ook nog e.e.a. op zolder staan. Het resultaat na flink wat gesleep is een complete sportschool in de buitenlucht van ruim 40 toestellen.

Maximaal 30 sporters per uur kunnen terecht op het fitnessplein. Per tien minuten mogen er vier mensen naar binnen om te voorkomen dat het te druk wordt bij de ingang. Iedereen krijgt een pakje desinfecterende doekjes mee om na gebruik van een toestel de boel schoon te maken. Fitnessinstructeurs zijn eveneens aanwezig om op afstand de nodige begeleiding te bieden.

Per week ziet Stephan meer sporters naar zijn sportschool komen. „Gelukkig wel, want het zal nog wel een flinke poos duren voordat alles weer normaal wordt. Als dat al gebeurt.” Bodewes die de sportschool van zijn ouders overnam, zit vol plannen om de onvoorspelbare toekomst het hoofd te kunnen bieden als sportschoolhouder. „Het is een zware tijd, zeker financieel gezien maar als ondernemer geniet ik wel enorm van de uitdaging om te zoeken naar vernieuwing en mogelijkheden. Zo willen we straks een heel grote tent plaatsen waarin we groepslessen kunnen aanbieden. Maar dat is toekomstmuziek hoor. Dat duurt nog wel even.”

Het fitnessplein is iedere werkdag ‘s avonds geopend. Reserveren vooraf is noodzakelijk en vier weken sporten kost 15 euro.