Zechzal geeft voedselbank Veendam een steuntje in de rug

VEENDAM Woensdagmorgen heeft Ina Kaiser van Zechsal een cheque van 1800 euro aan het bestuur van de voedselbank Veendam overhandigd.

Het geld is verzameld door een speciale actie van Zechsal in april. Klanten die bij aankoop online de code Voedselbank gebruikten hebben ervoor gezorgd dat een deel van hun aankoopbedrag voor de voedselbank Veendam werd gereserveerd.

De actie werd spontaan opgezet naar aanleiding van een oproep in het Dagblad van het Noorden waarin bedrijven die geraakt worden door de coronacrisis de mogelijkheid werd geboden om gratis te adverteren.

Met deze actie wil Zechsal een steuntje in de rug geven van de Voedselbank. Juist in deze tijden kunnen ze dat goed gebruiken. Ook Zechsal zelf is getroffen door de coronacrisis. Met name de buitenlandse omzet is in maart en april geminimaliseerd. Ook de directe levering aan therapeuten en behandelaars viel stil. Gelukkig is dit deels gecompenseerd door extra consumentenomzet via de webshop. De oproep om met een aankoop de voedselbank te steunen heeft daar zeker bij geholpen.

Zechsal is gevestigd aan de van Stolbergweg in Veendam. Zij ontwerpen en verkopen onder andere functionele cosmetica en spier- en gewrichtsgels op basis van magnesium uit de Zechsteinbron.