Online vanB Live sessie met Leontien van Moorsel

VEENDAM De lezing van Leontien van Moorsel in vanBeresteyn is inmiddels uitverkocht. Het theater biedt bezoekers die geen kaartje hebben voor de voorstelling, de kans om de lezing online te kijken in een vanB live sessie.

Leontien van Moorsel is viervoudig Olympisch wielerkampioene en de succesvolste Nederlandse wielrenster. Ze komt 5 juni in vanBeresteyn vertellen over haar menselijke verhaal van afzien, winnen, gezondheid en onverzettelijkheid.

Met een ongekend aantal gouden Olympische medailles op zak schaart Leontien zich bij de meeste succesvolle Nederlandse Olympiërs. Haar sleutelwoord is balans. Ze weet als geen ander hoe het er als Olympiër aan toe gaat. Ze kent de klappen van de zweep maar al te goed.

Al snel brak ‘Tinus’ internationaal door. Ze werd wereldkampioene op de weg en wist ze twee keer achter elkaar de Tour de France voor vrouwen te winnen. Met de prestaties aan de top nam ook de druk toe. Hier kon ze moeilijk mee omgaan. In 1994 kreeg ze de rekening gepresenteerd voor haar overdreven sportbeleving. Totaal uitgeput stortte ze in. Met behulp van haar steun en toeverlaat, oud-wielrenner Michael Zijlaard, kwam Leontien er weer bovenop.

Ze werd succesvoller dan ooit en wist na haar comeback vier Olympische titels, meerdere wereldtitels en een werelduurrecord te veroveren. Tijdens de Olympische Spelen in Athene in 2004 wist Leontien van Moorsel haar optreden op het hoogste podium geheel in stijl af te sluiten met een gouden en een bronzen medaille. „Kortom, deze dame heeft een verhaal te vertellen. Kom en luister mee op 5 juni.”

Datum: 5 juni. Aanvang: 20.15 uur, reserveren via www.vanberesteyn.nl