Run Solo Challenge tegen eenzaamheid van FC Groningen, FC Emmen, SC Heerenveen en SC Cambuur

REGIO FC Groningen, FC Emmen, SC Heerenveen en SC Cambuur gebruiken opbrengt van Run Solo Challenge voor maatschappelijke projecten.

In een tijd van crisis komt het beste in mensen boven. Wij zetten ons in om het leed te beperken, steunen de mensen die de hardste klappen opvangen maar staan zelf vaak machteloos door de omvang en aard van de problematiek. We blijven zo veel mogelijk thuis, nemen de 1,5 meter afstand in acht en kijken om naar onze dierbaren. Maar toch zouden veel mensen graag nog een extra steentje bijdragen. Iets zinvols willen doen, een echte bijdrage leveren.

Initiatief

Sytse Prins, John Sloot, Jan van Erve en Siebe Annema namen het initiatief om een Run Solo Challenge op te zetten. Hardlopen of wandelen, vijf of tien kilometer, op 6 of 7 juni. Natuurlijk individueel, maar wel met de mogelijkheid om je loop en tijd online te registreren. En met elkaar een uitdaging aan te gaan. Niet om de snelste te zijn, maar om gezamenlijk geld in te zamelen voor een goed doel: bestrijding van eenzaamheid.

Betaald voetbalorganisaties

De initiatiefnemers vonden ambassadeurs voor de Run Solo Challenge bij de vier noordelijke betaald voetbalorganisaties FC Groningen, FC Emmen, SC Heerenveen en SC Cambuur. In de campagne die deze week van start gaat, dagen de trainers Dick Lukkien (FC Emmen), Johnny Jansen (SC Heerenveen), Henk de Jong (SC Cambuur) en Danny Buijs (FC Groningen) vrienden uit om mee te doen.

De organisatoren rekenen er op dat de actie een sneeuwbaleffect oplevert, waardoor duizenden noorderlingen gaan deelnemen. De opbrengst van de actie wordt door de maatschappelijke organisaties van de vier noordelijke profclubs in het najaar ingezet om mensen die geplaagd worden door eenzaamheid op een bijzondere manier te verrassen. Het is voor de betaald voetbalorganisaties een mooie manier om in deze tijd hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen.

Informatie over de Run Solo Challenge is te vinden op www.runsolochallenge.nl. Op die site kan ook ingeschreven worden. De kosten voor deelname bedragen 10 Euro. De Run Solo Challenge wordt mede mogelijk gemaakt Univé - Supporter van Sport, NDC mediagroep en Runpoint Leeuwarden.