Jeugd voorzichting de velden op

WILDERVANK Wekenlang lagen de voetbalvelden er stil bij vanwege de maatregelen tegen het coronavirus. Het kabinet besloot onlangs dat de jeugd tot en met 12 jaar en van 13 jaar tot en met 18 jaar vanaf 29 april weer georganiseerd en beheersbaar mag gaan trainen.

Bij v.v. Wildervank worden de jeugdleden geïnformeerd over de start van de trainingen. Daarbij ontvangen ook de trainers en ouders instructies over de gang van zaken. Communicatie vindt voornamelijk plaats via de Commissie Jeugd Zaken, maar ook via de eigen website, app en Facebook.

De kantine blijft voorlopig gesloten en ook het douchen is niet mogelijk. Helaas hebben ouders/verzorgers/begeleiders geen toegang tot het sportpark.

De jeugd van 13 t/m 18 jaar moet 1,5 meter afstand houden tot alle andere personen. Tot en met 12 jaar is deze afstandsbeperking onderling niet aan de orde.

„Aan de hand van diverse protocollen, opgesteld door deskundigen, kunnen we weer veilig en verantwoord aan de slag. Een goede samenwerking met de gemeente is daarbij ook zeer belangrijk. Zodra de gemeente definitief goedkeuring heeft verleend, zal er weer getraind kunnen worden”, aldus het bestuur van de club. De verwachting is dat de trainingen na deze week van start gaan.

Ook voor niet-leden is het mogelijk om mee te doen bij Wildervank. Opgave kan via jeugdzaken@vvwildervank.nl. „Dit hoeft dus alleen maar als je nu nog geen lid bent, maar wel graag wil voetballen.”