Woellust werd getrakteerd op een bloemetje

VEENDAM Het beheerteam van de Veendammer wijk in Woellust bedacht afgelopen weekend spontaan om de bewoners eens te trakteren op een bosje bloemen. Vijf dames van het team gingen op pad en deelden 200 bossen tulpen uit.

„Binnen zitten is niks aan, kan er maar beter iets vrolijks op tafel staan!”, begint Hilda Klinkhamer van het beheerteam.

„Het was een spontaan idee zaterdag. We willen wat vrolijkheid brengen bij alle mensen in onze wijk. We belden kweker Otto uit Midwolda. Hij stond met een artikel in de krant waarin te lezen was dat hij het lastig heeft. Een kas vol bloemen maar geen afzetkanalen. Hij was superblij dat we belden. Tuurlijk konden we 200 bossen tulpen halen. Top!” Hilda ging in haar Mini Cooper richting de kweker die de grootste lol had. Zoveel bloemen in de auto, daar moesten even wat foto's van gemaakt voor thuis.”

Samen met Liesbeth, Ilse, Barbette en Marjan ging Hilda aan de wandel. „Op gepaste afstand hebben we de bloemen contactloos (lees: voor de deur gelegd) rondgebracht. En omdat we ietwat ruim hadden ingekocht - we wilden boer Otto ook steunen - hebben we ook de omliggende huizen aan de Sportterreinstraat een bloemetje gebracht. Ook werd Bakker Riedstra niet vergeten die ons ook vaak sponsort en nu ook wel een extraatje verdiende met zijn team.”

Nog tijdens het lopen stroomden de appjes en berichten op Facebook binnen. De dames werden overladen met lieve en enthousiaste reacties. „Bedankt, we hebben het heel graag gedaan!”

Compensatie

De spontane bloemenactie kon werden uitgevoerd omdat het beschikbare budget voor de Paasactiviteiten in de wijk, beschikbaar was. „Normaal gesproken organiseren we bijvoorbeeld het eieren zoeken tijdens de Paasdagen. Aangezien dat allemaal niet kan doorgaan, wilden we iedereen toch nog op iets leuks trakteren.”

Het beheerteam in Woellust heeft als motto ‘Met elkaar, voor elkaar. En dat dat wordt nageleefd, bleek wel toen het coronavirus ervoor zorgde dat er maatregelen werden ingesteld door de regering. Het beheerteam plaatste meteen een oproep op hun Facebookpagina waarop mensen kunnen reageren die hulp nodig hebben. Ook mensen die hun hulp aanbieden kunnen terecht op de pagina en het beheerteam schakelt dan tussen hulpvraag- en aanbod. „Zo is er al een eerste dienst in gang gezet. Een meisje gaat voor een straatgenoot boodsschappen doen. Daar krijg je toch kippenvel van? We zijn een kleine wijk en het is toch mooi als we elkaar kunnen helpen wanneer dat nodig is?”