Kabelkrant voor Veendam in tijden van coronacrisis

Inwoners van Veendam en omstreken kunnen sinds enkele dagen kijken naar een kabelkrant met lokaal nieuws. Het initiatief komt voort uit een samenwerking ParkstadVeendam en Stichting Kabelnet Veendam.

De kabelkrant is met name gericht op ouderen die geen toegang tot internet hebben, of daar moeilijk gebruik van kunnen maken. „We merken dat er in deze tijd veel behoefte aan informatie is” vertelt Bert Feiken van Stichting Kabellnet Veendam. „Maar we merken ook dat een heleboel oudere mensen niet op het internet zitten en die willen we toch graag informatie gaan verstrekken.”

Lokaal nieuws

De zender, die 24 uur per dag uitgezonden wordt via het SKV kanaal 996, toont met name lokaal nieuws. „We proberen een platform te creëren waar je heel snel lokale informatie kunt vinden.” Feiken is ook in gesprek met andere partijen, waaronder de gemeente, met de vraag of zij ook aan de informatievoorziening van de zender willen bijdragen.

Of de kabelkrant ook na de coronacris nog blijft bestaan, is volgens Feiken nog niet te zeggen. „Wat hierna komt, daar denken we nog niet over na. Het is puur bedoeld om nieuws naar mensen te brengen die niet elk platform kunnen gebruiken.”