Ernstig zieke Chantal (34, moeder van een 13-jarige dochter) uit Veendam is er bijna: nog 1705 euro dan kan ze geopereerd worden

Voor een operatie in Barcelona, waarmee de ernstig zieke Chantal Jonk minstens vijftig procent levenskwaliteit zou kunnen terugkrijgen, is nog 1705 euro nodig. In totaal zamelde haar familie sinds december al 117.206 euro in.

Chantal lijdt aan het Ehler Danlos Syndroom, een zeldzame bindweefselziekte. Ze ligt in een donkere, prikkelarme kamer, heeft veel pijn, verlammingen, en haar nek is in een zeer slechte staat. Ze zou in Barcelona geopereerd kunnen worden, maar het geld voor die operatie is nog niet helemaal bij elkaar.

Operatie door corona vertraagd

Ze zou eigenlijk op 31 maart geopereerd worden, maar vanwege het coronavirus is dit verplaatst naar 16 april. Ondanks haar ziekte blijft Chantal altijd positief, vertelt een woordvoerster van de Stichting Chantal wil Leven. ,,Ze gelooft heilig in het lot en niet in toeval. Vergeet vooral niet dankbaar te zijn, elke dag van je leven, zegt ze. Vooral als het tegen zit. Juist dan. Daar zit namelijk je grote kracht verborgen. Dat is Chantal haar overtuiging. Het geeft haar rust en houvast, als alles om haar heen of in haar zelf onrustig is.”

‘Het is mijn tijd niet’

Dat haar operatie is uitgesteld vindt ze moeilijk. Ze is zwak en moe van het vechten. Toch gelooft Chantal dat het gaat lukken. ,,Ze zegt regelmatig: hoe ziek ik ook ben, het is mijn tijd niet! Chantal is ervan overtuigd dat ze nog heel veel mooie nieuwe herinneringen mag maken.”

Doneren kan hier.