Biljarttoppers strijden in Dukdalf

VEENDAM In Dukdalf 2.0 werd afgelopen weekend voor de 14e keer het Open Driebanden Koppel Biljart Kampioenschap gehouden. Het maximum aantal van 32 koppels streden in groepjes van 4 teams om een plek in de winnaarsronde, voor de groepswinnaars of een plek in de verliezersronde voor de nummers 2 van elke groep.

De finale in de winnaarsronde en dus om het kampioenschap van Veendam ging tussen het koppel Harry Huisman/Gritus Vos en het koppel Otto Scholte/Piet Wollerich. Door goed spel van met name Scholte in de eerste 10 beurten kwamen Scholte/Wollerich al gauw op een riante 10-1 voorsprong. Deze marge werd ook niet meer in het verdere verloop van de partij uit handen gegeven en dus pakten zij de toernooiwinst.

In de kleine finale (3e en 4e plaats) waren Boele Boelens/Reinier van der Kooi te sterk voor het koppel Fokko van Biessum/Arie de Jong. De verliezersronde werd gewonnen door het vader/zoon duo Jan en Jacob Post ten koste van Willem Bos/Wim Jekel.

Tijdens de prijsuitreiking kregen de nummers 1 t/m geldprijzen en de nummers 9 t/m 16 fraaie vleesprijzen. Dit toernooi werd mede mogelijk gemaakt door het SNS Fonds Wildervank en Dukdalf 2.0 door financiële ondersteuning.

Eindstand

1. Piet Wollerich/Otto Scholte

2. Harry Huisman/Gritus Vos

3. Boele Boelens/Reinier van der Kooi

4. Fokko van Biessum/Arie de Jong

5. Hans Mulder/Henk Radsma

6. Robert Blouw/Dirk Bakenhoff

7. Tonnis Woldhuis/Martin Drewes

8. Hans Warners/Cor Elzenaar

9. Jan Post/Jacob Post

10. Wim Jekel/Willem Bos