Eerste plaatsingswedstrijd voor de turnsters van SV Clias

VEENDAM Acht turnsters van s.v. Clias kwamen afgelopen zaterdag in actie tijdens de plaatsingswedstrijd voor NTS C.

In de eerste wedstrijd kwamen Eline, Lieke Koopmans, Marit Deekens en Silke Timmer in actie. En in de tweede wedstrijd was het de beurt aan Ellen Harms, Sterre Bazuin, Sterre Veen en Jolé Dijkhuizen.

Lieke eindigde uiteindelijk op een 2e plaats met 52.475. Marit deed het ook zeer goed met een 3e plaats met 49,984. Silke eindigde met 47,117 op plaats 7.

In de tweede wedstrijd waren Ellen, Sterre Bazuin, Sterre Veen en Jolé (mini instap, D2) aan de beurt. Zij begonnen hun wedstrijd op vloer. Zij lieten hier alle vier een zeer nette oefening zien. Jolé behaalde op dit toestel de hoogste score van de vier, 12.933.

De turnsters eindigden alle vier vlak achter elkaar. Met een derde plaats en een score van 50.884 voor Ellen, die ook voor het eerst meedeed aan een KNGU wedstrijd. Gevolgd werd zij door Sterre Bazuin op een vierde plaats met een score van 50.883.

Sterre Veen, die ’s ochtends nog soesjes stond te verkopen voor de club bij de Poiesz werd met een score van 50.283 vijfde. En Jolé eindigde op een mooie zesde laats met een score van 50.099. Dat wordt nog een spannende strijd tussen hen tijdens hun 2e wedstrijd voor thuispubliek in april.