Stichting Vrienden van Zorggroep Meander schenkt Silverfit Alois aan locatie Veenkade

VEENDAM Op woensdag 26 februari werd de geschonken Silverfit Alois getoond aan Klazien de Lange van Stichting Vrienden van Zorggroep Meander. In augustus 2019 is het hulpmiddel door deze stichting geschonken aan locatie Veenkade in Veendam.

De Silverfit Alois is een hulpmiddel dat gebruikt wordt door cliënten en stimuleert ouderen om te bewegen. Daarnaast biedt het systeem cognitieve uitdaging en ontspanning. De oefenspellen van deze virtuele therapie kunnen worden ingezet voor revalidatiedoeleinden, maar ook voor het oefenen van dagelijkse verrichtingen en voor het stimuleren van beweging in het algemeen.

Gebruikers kunnen bijvoorbeeld even ‘fietsen’ door Giethoorn, Groningen of andere grote steden in Nederland, zittend dansen op muziek en ze kunnen memory spelen.

De Silverfit Alois is inmiddels een half jaar volop in gebruik en zowel bewoners als medewerkers van Veenkade zijn erg enthousiast. Tijdens dit officiële moment werd Stichting Vrienden van Zorggroep Meander dan ook hartelijk bedankt voor deze waardevolle investering.

De Stichting Vrienden van Zorggroep Meander zamelt geld in om deze initiatieven en activiteiten te kunnen betalen. Vele donateurs maken dit mogelijk.