VoorDoor in de race voor de Nationale Vrijwilligersprijs

WILDERVANK Stichting VoorDoor uit Wildervank is een van de 114 kandidaten voor de Publieksprijs van de Nationale Vrijwilligersprijs 2020. Vrijwilligersinitiatieven worden hiermee gewaardeerd voor hun inzet voor de samenleving.

Publieksprijs

VoorDoor maakt kans op een prijs van € 2.500,- die ze in kunnen zetten voor hun organisatie.

De stichting zonder subsidie zet zich in om mensen een “warme” huiskamer te bieden. Iedereen kan zich wel eens eenzaam voelen. „Rijk of arm, bij ons is iedereen welkom om gezellig een kopje koffie te drinken of om gezamenlijk te dineren en aansluitend oer-Hollandse spelletjes te doen. Je wordt, wie je ook bent of hoe je er ook uitziet, in je waarde gelaten”, licht voorzitter Alex Schepel toe.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking is op 28 maart in de Prodentfabriek in Amersfoort. Irene Moors heeft de presentatie in handen. Dan wordt ook de Gouden Venus van Milo uitgereikt, voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. En is er ook de Prominentprijs voor een landelijke vrijwilligersorganisatie. Daarnaast ontvangen alle vrijwilligers die zijn genomineerd voor de VriendenLoterij Passieprijs een verrassing.

Van 18 februari tot 22 maart kan iedereen stemmen op www.vrijwilligersprijzen.nl zo ook op de stichting VoorDoor.