Leerlingen Westerschool nemen eigen film op

WILDERVANK Nog een paar maanden en de leerlingen van groep 8 verlaten de basisschool, om verder te gaan op de middelbare school. Een periode van 8 jaar wordt op feestelijke wijze afgesloten met een grote première en feest op woensdag 1 juli.

De leerlingen zijn al druk bezig met hun film. Ze begonnen met een crowdfundingsactie om geld te hebben om de film te maken. Binnen een week hadden ze het benodigde bedrag al binnen. Daarna zijn ze begonnen met het bedenken waar de film over zou gaan, script schrijven, rolverdeling, audities en het plannen van de opnamedagen.

Het onderwerp van hun eindproject, is het nijpende lerarentekort. Het mooiste is dat het script is gebaseerd op de situatie van één van de groepen 8. Eén van de juffen is op dit moment in verwachting en er zal vervanging gezocht moeten worden. In de film komen alle problemen naar voren, die op dit moment spelen in het onderwijs.

De première is op 1 juli in zalencentrum Parkzicht met een groot galafeest. De leerlingen komen per limousine in galakleding aan. Eerder op de dag kunnen ze bij Sandra’s Hairstudio allemaal in de make-over. Als de leerlingen zijn gearriveerd vindt de première van hun eindfilm plaats, met verschillende verrassingen.

In de pauze vindt er een verloting plaats, waarvan veel prijzen door plaatselijke ondernemers beschikbaar zijn gesteld. De opbrengst van de verloting wordt weer gebruikt, om het galafeest van de volgende groep 8 in 2021 mede te financieren. Aan het eind van de avond kunnen alle leerlingen lekker los gaan op hun discofeest, waarna voor hen de zomervakantie begint en hun volgende weg richting de toekomst.