Theaterstuk ‘Niemand is hier eenzaam’ in De Burcht in Hoogezand

In woonzorgcentrum De Burcht in Hoogezand wordt donderdag en vrijdag de voorstelling ‘Niemand is hier eenzaam’ gespeeld. Het stuk over het verlangen naar verbinding wordt beide dagen twee keer uitgevoerd.

Hoofdpersoon in Niemand is hier eenzaam is Raf. Hij was 17 jaar toen hij plotseling overleed. Zijn grote liefde Lida kwam het verlies met grote moeite te boven.

Lida is inmiddels 80 jaar en woont in een verzorgingshuis. Raf doolt tussen zijn oude vrienden: hij ziet hoe hun levens zijn doorgegaan, terwijl hij voor eeuwig jong blijft.

Hij hoort hun intiemste gedachten, die ze met niemand delen. Ze kunnen hem niet zien, niet horen, terwijl hij hen zoveel zou willen zeggen. Het publiek hoort deze intieme en persoonlijke verhalen via een koptelefoon.

Per voorstelling 60 plaatsen

Het anderhalf uur durende stuk wordt zowel donderdag als vrijdag om 10.00 uur en om 14.30 uur uitgevoerd op Het Plein in De Burcht.

Per voorstelling waren 60 plaatsen beschikbaar. De helft wordt steeds bezet door leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College, een kwart door bewoners, familie, vrijwilligers en medewerkers.

De resterende 15 plaatsen zijn voor ouderen uit de wijk. Zij zijn hiervoor uitgenodigd door Kwartier Zorg & Welzijn, POSO en de welzijnscoaches van de huisartsen.

Het theaterstuk was ook al te zien in De Dilgt in Haren en in De Brink in Groningen.