Ronald Giphart en Jaap Robben over alle soorten JA in vanBeresteyn

VEENDAM Nee. Het hoeft niet. Overal Nee tegen zeggen. Overal Nee over tweeten. Het mag best wel eens wat meer Ja. En dat kun je prima aan schrijvers overlaten.

Schrijvers bieden van oudsher soelaas voor sluimerende somberte. Ook in Nederland reizen vele vertegenwoordigers rond. Remco Campert, Jan Mulder, Bart Chabot, Martin Bril, Joost Zwagerman, Stella Bergsma, Marion Pauw, Susan Smit en vele anderen stonden al eerder in het theater. Ronald Giphart en Jaap Robben sluiten nu aan bij deze traditie. 'Alle soorten, JA' is een vrolijke en energieke voorstelling vol literair variété, waarin zij veelvuldig 'ja' gaan zeggen. Je hoeft namelijk niet op alles verbeter 'nee' te roepen of te tweeten.

Wij beweren ja! Ja, tegen vermakelijke verhalen. Ja, tegen fijne feiten. Ja, tegen lievelingsgeluiden. Ja, tegen het zingen van een liedje. Ja, tegen alle nuances van ja. Jaha.

Jaap Robben (1984) schreef de populaire romans Birk en Zomervacht. Op het podium heeft hij zich ontpopt als een energieke theaterpersoonlijkheid.

Ronald Giphart (1965) brengt hele generaties aan het lezen. In elke boekenkast van Nederland tref je wel een titel van hem aan. In het verleden toerde hij met Joost Zwagerman, Martin Bril, Nico Dijkshoorn en zijn vaste partner Bart Chabot.

Leden van de bibliotheek krijgen €5,- korting op deze voorstelling op vertoon van de bibliotheekpas bij de theaterkassa. De voorstelling is te zien op 5 maart en de aanvang is om 20.15 uur.