Sharlina uit Veendam brengt haar tweede dichtbundel uit

VEENDAM Met je hoofd in de jungle is de titel van de inmiddels tweede dichtbundel van schrijfster Sharlina Poelstra uit Veendam.

Op vrijdag 14 februari verscheen deze nieuwe gedichtenbundel. Al van jongs af aan is Sharlina druk met poëzie, iets dat werd gezien door een juf van de basisschool. „Ze legde ons de diverse dichtvormen uit en zag al vlug dat ik het erg leuk en interessant vond.” Ze zocht veel op over de dichtkunst en kreeg van haar grootouders een boek vol tips and tricks over het schrijven van een eigen boek. Uiteindelijk leidde dit samen met haar schrijftalent tot haar eigen dichtbundels.

Rode draad

We verdwalen allemaal zo nu en dan in de jungle van het dagelijks leven. We voelen ons allemaal in de war, boos, verdrietig en onrustig. En daarnaast voelen we ons allemaal opgelucht, blij, ontspannen en gelukkig. We zijn dus allemaal soms te vinden met ons hoofd in de jungle. De gedichten zijn ingedeeld in drie hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk draait het om negatieve gevoelens, dingen niet meer zien zitten. De overstap naar het tweede hoofdstuk is een tussenfase waarin naar voren komt dat je een uitweg uit die negativeit zoekt en vindt en het laatste hoofdstuk bevat gedichten die een soort terugblik geven en waarin alles okay is. „Iedereen heef in het dagelijks leven te maken met problemen en moeilijke periodes dus de gedichten zullen bij velen herkenning oproepen. Het zou heel mooi zijn wanneer mijn gedichtenbundel mensen helpt om uit die jungle te komen.”

Sharlina weet uit eigen ervaring heel goed dat we altijd eerst boos en negatief zijn voordat we het positieve eruit weten te halen. In haar ogen is dit gelijk aan verdwalen in het bos, mee stromen naar de waterval en rusten in het gras. Haar boek schreef ze dan ook in een periode dat het wat minder ging. „Ik lag in het ziekenhuis, mijn leven stond eigenlijk op pauze en ik begon te schrijven. Het ging eigenlijk vrij makkelijk.” Net zoals in haar dichtbundel eindigde deze moeilijke periode met de fase van terugblikken, berusting en positiviteit.

In het dagelijks leven staat Sharlina voor de klas. En ook uit haar werk haalt ze volop inspiratie voor het schrijven. „Ik schrijf graag over kinderen en hun grappige uitspraken en de dingen die ze beleven. Zo kan ik mijn passie voor het schrijven combineren met mijn werk”, besluit ze.