Dames van WOW houden geslaagde beautybeurs

VEENDAM In het Jacob Bruggema Centrum werd afgelopen vrijdagmiddag een vrouwenmiddag georganiseerd door de sociale coöperatie WOW.

Tijdens de vrouwenmiddag konden bezoekers de nagels laten lakken, hapjes en kleding kopen, handen versieren met henna en haren vlechten. Alles voor kleine prijsjes. Van de opbrengst werd de zaalhuur voldaan.

De dames van deze coöperatie hebben verschillende achtergronden. Ze komen uit Syrië, Marokko, Polen, Somalië, Nederland en andere landen. Om die reden hebben de vrouwen voor de naam Women Over the World gekozen. Door het vormen van een coöperatie willen de vrouwen met elkaar een netwerk opbouwen en elkaar ondersteunen en versterken.

Met een talententraining willen de vrouwen ontdekken welke talenten in de groep aanwezig zijn en hoe deze elkaar kunnen aanvullen. Uiteindelijk hopen ze met de coöperatie elkaar te stimuleren om geld te verdienen met kleine ondernemingen. De coöperatie wordt onder ondersteunt door de stichting Jij & Co met fondsenwerving en het onderhouden van contacten met instanties.