Kom kijken, musiceren en dansen tijdens het open huis van MDT Veendam

VEENDAM De Muziek-, Dans- & Theaterschool Veendam (MDT) houdt zaterdag 7 maart een open dag. Al het lesaanbod kan worden uitgeprobeerd en de echte enthousiastelingen kunnen meteen instromen als leerlingen.

Er wordt geoefend in het Cultuur- & Congrescentrum vanBeresteyn. In de gang met leslokalen en in de kelder verzorgt een team van wel 35 docenten de lessen. Het aanbod is gigantisch. Er is op muzikaal gebied keus uit enkele tientallen instrumenten. Het dansprogramma bestaat uit jazzballet, pilates, “gewoon” ballet, modern ballet, peuterballet en klassiek ballet verdeelt over een kleine 20 klassen en het theaterdeel omvat 3 onderdelen.

Er zijn individuele lessen, maar ook wordt les gegeven in de popstudio en in groepsverband, bijvoorbeeld voor het Popkoor, pop- en rockbandjes, barok ensemble en Klezmer ensemble, ballet, improvisatietoneel en ABC muziek.

De oorsprong van de muziekschool ligt in 1898. Tegenwoordig leidt de school op voor spelen in orkesten als Voorwaarts Veendam, het Veen Koloniaal Symfonie Orkest, Educa Symfonia, Noordpool Troupe of het harmonieorkest van de Winkler Prins. En weer anderen beleven hun hele leven plezier aan het maken van muziek in ensembles of bandjes. De dans- en theaterschool staan voor kwaliteit: leerlingen stromen door en worden makers.

Jaarlijks verzorgt MDT Veendam 10 openbare voorstellingen in het échte theater. Voor wie nieuwsgierig is, zijn er kijk- en proeflessen en tijdens het open huis kan men van 14 tot 16 uur langskomen.