Boufarra verruilt Veendam 1894 na drie seizoenen voor Go Ahead Eagles

VEENDAM Hoofdtrainer Jouad Boufarra vertrekt aan het einde van dit seizoen als trainer van Veendam 1894. Boufarra gat fulltime aan de slag bij Go Ahead Eagles.

Veendam 1894 wilde graag door met de trainer en gezien het feit dat er een contract voor onbepaalde tijd klaar lag, was dit ook de verwachting. Boufarra krijgt echter een bijzondere kans. Veendam 1894 gunt dit de trainer van harte. Beter is te zeggen dat hij deze kans met beide handen aangrijpt. Zoals hijzelf ooit zei: “Kansen krijg je niet, kansen grijp je.”

Door het vertrek van Boufarra raakt Veendam 1894 een succesvolle hoofdtrainer kwijt. Boufarra maakt zijn vertrek bekend op het moment dat het vlaggenschip van de vereniging verdienstelijk meedraait in de tweede klasse.

Bij de start van Boufarra in het seizoen 2017-2018 leek het er niet op dat Veendam zomaar de tweedeklasser zou gaan worden die het al jaren graag wilde zijn. Veendam 1894 speelde inmiddels al jaren in de derde klasse, degradeerde in 2011 zelfs nog naar de vierde klasse.

Na een stroeve start dat seizoen, leek de werkwijze van Boufarra zijn vruchten af te werpen. Dit seizoen eindigde zijn team hoger dan ze inmiddels gewend waren bij de club, op een 5e plaats.

Belangrijker was misschien nog wel het grijpen van de periodetitel, waarna Veendam 1894 om promotie naar de tweede klasse ging spelen.

Ondanks de teleurstelling van het misgelopen kampioenschap, promoveerde de club alsnog naar de tweede klasse. Bijzonder was dat dit tien jaar na de degradatie uit dezelfde klasse was en in hetjubileumjaar (125-jarig bestaan).

Net zo belangrijk als deze prestaties, is dat er de afgelopen jaren onder Boufarra rust en stabiliteit in de selectie van Veendam 1894 is gekomen. Waar dat de jaren ervoor niet altijd lukte stond er de afgelopen twee seizoenen een volwaardige selectie waar de club goed mee voor de dag kon komen. Daarbij werd ook het tweede elftal niet vergeten, waardoor er eenheid was binnen de gehele selectie. Ook dit seizoen is dat nog steeds het geval.

Boufarra wordt gekenmerkt door een heldere en persoonlijke manier van werken. En als iemand die ontzettend veel kennis heeft van het voetbalspelletje. Daarnaast stelt hij club- en teambelang boven het belang van het individu. Dit blijkt onder andere uit het feit dat er 14 zelf opgeleide spelers gedebuteerd hebben de afgelopen seizoenen, wat een belangrijk onderdeel is van het clubbeleid.

Al met al kunnen Veendam 1894 en Boufarra terugkijken op een succesvolle samenwerking, die de komende maanden uiteraard nog een vervolg krijgt. „De club zal de graag geziene hoofdtrainer gaan missen, maar wenst hem het allerbeste voor de toekomst!”, besluit het bestuur.