'Mediagroep Midden-Groningen houdt zich niet aan de Mediawet'

Oud-vrijwilligers van Radio Compagnie betwisten het functioneren van de nieuwe streekomroep. Die spreekt van een lastercampagne.

Radio Compagnie, tot de gemeentelijke herindeling de lokale omroep van Hoogezand-Sappemeer, ging met ingang van 1 oktober 2019 op in de nieuwe streek-omroep stichting Mediagroep Midden-Groningen (SMMG). De nieuwe stichting moet conform de regels van de Mediawet invulling geven aan het lokale nieuwsaanbod in Midden-Groningen.

Oud-vrijwilligers van Radio Compagnie zijn van mening dat daar niets van terechtkomt en stuurden een brandbrief met bijbehorend dossier naar de gemeenteraad.

Ontevreden oud-medewerkers

,,Mensen hebben altijd met veel plezier naar onze shows geluisterd’’, zegt Patrick Oosterhuis, namens ontevreden oud-medewerkers van Radio Compagnie. ,,Wij hebben de toenmalige gemeente Hoogezand-Sappemeer jarenlang ondersteund bij evenementen en het uitzenden van raadsvergaderingen. Sommige van onze programma’s hebben een nieuw station gevonden, dat zegt toch genoeg.’’

Het bestuur van de Mediagroep Midden-Groningen kwalificeert de uitingen van de voormalige omroep Radio Compagnie als ‘laster’. ,,Wij verzorgen dagelijks adequaat de nieuwsvoorziening in Midden-Groningen.’’