Carnavalsvereniging doopt dorpen om in Gasgat

ZUIDWENDING Inwoners van Ommelanderwijk en Zuidwending keken zaterdagmiddag nieuwsgierig uit het raam, om te zien dat carnavalsvereniging Elk en Ain uut Gasgat met zijn raad van elf onder leiding van Prins Helmer Geert de eerste weer aandacht trok, door in een carnavalswagen door beide dorpen te trekken.

Gewapend met veel muziek, confetti, het nodige gerstenat, en heerlijke warme gehaktballen werden de borden van beide dorpen omgetoverd in Gasgat. Beide dorpen heten de komende weken wederom Gasgat. Ook werd de Gasunie aan de Zoutweg aangedaan en een bord met Gasgat aangebracht.

Vrijdag 28 februari zijn de senioren en vutters uitgenodigd in de Stainkroeg om een snertmaaltijd te nuttigen. De jeugdcommissie organiseert zaterdag 29 februari samen met Elk en Ain een groots kindercarnaval met aansluitend de grote carnavals avond in de Stainkroeg die inmiddels uitverkocht is. Tijdens het feest zullen de Moeflons optreden en DJ Peter Prummel en Arjan zullen in de achterzaal de boel ook weer op stelten zetten. Het verrassingsoptreden houden ze tot op de feestavond geheim, maar zal voor de meesten geen onbekende zijn. Dit belooft dus wederom een verrassende en spectaculaire carnavalsavond te worden.