Meezingfeest in Veendam met Dirk Scheele

VEENDAM Op 1 maart is het meezingen geblazen voor de jongste jeugd in vanBeresteyn. Dirk Scheele en band komen optreden.

Meer dan 25 jaar maakt hij zijn eigen kinderliedjes en hij heeft inmiddels 400 nummers geschreven waaronder een aantal kinderhits zoals Lieveheersbeestje, Ik loop als een beer en De fruitshake. In deze voorstelling voor jong en oud speelt Dirk samen met een spetterende liveband de allerleukste Oudhollandse liedjes en dan op z’n Dirks.

Dirk steekt grote Oudhollandse hits als Ik zag twee beren, Op een grote paddenstoel, Cowboy Billie Boem en Helikopter in een heel nieuw jasje. Wat denkt u van Hoofd, schouders, knie en teen in een swingende funk en skaversie en In de maneschijn in een fluisterversie? Met ieder liedje gebeurt wel iets leuks en verrassends. Zeker als “Ik heb een tante in Marokko” uitmondt in een medley van een paar kinderliedjes uit andere culturen gezongen in het Nederlands.

Als klap op de vuurpijl daagt Dirk het publiek uit om samen met hem ter plekke een nieuw Hollands liedje te maken. Natuurlijk ontbreken ook Dirk’s eigen kinderhits niet.

De aanvang is om 15:00 uur.