Vul je eigen hanging basket in Zuidbroek

ZUIDBROEK Kwekerij Van Oostwaard komt met workshops ‘Hanging basket vullen’ in Zuidbroek.

„Wie kent ze niet; de uitbundig bloeiende Engelse hanging baskets. Een lust voor het oog! Wat is er nu mooier dan zo’n vrolijke hangmand rondom het huis; nou… een zelf gemaakte, naar eigen smaak gevulde vrolijke hangmand”, aldus de kweker.

Vanaf vrijdag 13 maart tot en met zaterdag 28 maart organiseren Jan en Renate van kwekerij Van Oostwaard in Zuidbroek workshops ‘Hanging basket vullen’. Tijdens deze workshop wordt er onder begeleiding een Engelse hangmand gevuld.

U wordt ontvangen met koffie of thee en krijgt eerst uitleg over de kwekerij en de verzorging van de hanging basket. Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Er wordt gewerkt met éénjarige jonge zomerbloeiers, teeltaarde, meststoffen en een grote hanging basket.

De planten waarmee gewerkt wordt, zijn tijdens de workshop nog in het stekstadium. Er kan een keuze gemaakt worden uit een ruim assortiment zomerbloeiers waar foto’s en namen bij weergegeven staan. Zo kan er al een mooie kleurencombinatie gekozen worden, ondanks dat het nog stekjes zijn! Tussendoor krijgt u tips en aanwijzingen.

Aan het einde van de workshop zullen de gevulde hanging baskets in de kwekerij opgehangen worden. Jan en Renate zullen nog zo’n anderhalve maand voor de hanging baskets zorgen, omdat het buiten nog te koud is. Na IJsheiligen (half mei) kan de hanging basket opgehaald worden. „U zult versteld staan!”

Meer informatie vindt u op de website: www.vanoostwaard.com.