Voorjaarsvakantie bij Museumspoorlijn STAR

VEENDAM De krokussen staan in bloei, de winter lijkt ver weg. De voorjaarsvakantie is begonnen. Tijdens deze vakantie rijden de treinen van Museumspoorlijn STAR op woensdag 19 en zondag 23 februari Stadskanaal en Veendam.

Op beide dagen rijdt de trein twee keer tussen Stadskanaal en Veendam. Vanuit Stadskanaal vertrekken de treinen om 10.45 en 14.00 uur. Vanaf station Veendam kan men om 12.00 instappen voor een reis terug in de tijd. De rijtuigen in de trein zijn allemaal verlicht en verwarmd. Dus lekker opwarmen in de trein en genieten van het winterse landschap!

Op zondag 23 februari worden er extra activiteiten voor de jonge bezoekers georganiseerd. Je kunt oefenen met rangeren op onze rangeerbaan. Of ritjes maken met de pomplorrie. Ook kun je een stukje meerijden met de machinist. Ga je verkleed als conducteur? Plaats dan je mooiste foto op de Facebookpagina van Museumspoorlijn STAR en maak kans op een leuke prijs! En er is nog veel meer te doen!

De treinen worden getrokken door een historische diesellocomotief uit de jaren ’50 van de vorige eeuw. Tijdens de winterperiode is stoomlocomotief 52 8060 in de werkplaats te vinden voor groot onderhoud. De stoomlocomotief zal vanaf Pasen weer rijden.