Operettevereniging gaat aan boord van de HMS

VEENDAM Operettevereniging Veendam Wildervank Muziektheater gaat voor haar voorstellingen op 13, 14 en 15 maart a.s. in theater vanBeresteyn te Veendam aan boord van de HMS (Her Majesty`s Ship.) Pinafore.

Deze oorlogsbodem kent een gevarieerde bemanning. De mannen en vrouwen worden aangevoerd door de plichtsgetrouwe kapitein Corcoran (Ed Spanjerberg). „Deze karakteristieke zeebonk komt in onze volgende berichtgeving aan de orde. Dan zijn er de twee stuurmannen. Niet bepaald verantwoordelijke personen. Zowel de eerste stuurman (Marco de Vries) als de tweede stuurman (Redmer Stamhuis) zijn losbollen. Ze drinken liever dan dat ze sturen. Maar zijn, als het er op aan komt, energieke mannen waar je op kunt rekenen.”

De overige leden van de bemanning zijn matrozen en keukenpersoneel. Ook hier geldt: liever een feestje dan werk, maar als de plicht roept staan ze hun mannetje/vrouwtje. De bemanning (Jacob Zweep, Delane Post, Marion van Helten, Fatih Korkut, Taeke Overdijk, Jan Messchendorp, Emma Leeuwis, Ghena Kalach, Lise Oosting en Jort Vogel) hoort de marine eer aan te doen. Zij laat zich echter graag afleiden. Bijvoorbeeld door het bezoek van Dora Zoetekauw (Alma Huisman-Bakker) of door het bezoek van Minister Chatham (Cobus Oosting) met zijn gevolg.

Ook een groepje toeristen met reisleidster (Merel van Helten) zijn een welkome afwisseling van het marine bestaan. “Wij houden van de zee en ons sexy schip is super, dus we werken met plezier! Wie wil niet met ons mee?”

De avonturen van de bemanning zijn dus zeer afwisselend. Van dweilen tot een storm overleven. Hoe ze dat doen? Dat is op bovengenoemde voorstellingen te zien. „Volgende week de inbreng van de Minister, Kapiteins, Dora Zoetekauw en Josephine ( Nomi de Ridder).