Feestje: HardrijdersVereniging Oost Groningen bestaat 50 jaar

VEENDAM Op 6 maart 2020 bestaat de schaatsvereniging HardrijdersVereniging Oost Groningen 50 jaar. „Een mooie mijlpaal. Hier willen wij dan ook d.m.v. een leuke feestavond aandacht aan besteden”, aldus het bestuur.

Dit feest gaat plaatsvinden eveneens op 6 maart 2020. „Het zou mooi zijn wanneer deze feestelijke bijeenkomst opgeluisterd kan worden met de aanwezigheid van diverse oud-leden van onze vereniging. Daarom een oproep aan onze oud-leden!” Voor leden en oud leden is dit feest gratis te bezoeken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via e- mailadres: hvog1970@gmail.com. Vermeld hierbij naam, (mobiel)telefoonnummer en adres.

Terug in de tijd

Op 6 maart 1970 is de club, kortweg HV-OG genoemd, opgericht. Niet geheel toevallig, ging in datzelfde jaar op 19 december 1970 de eerste kunstijsbaan in de stad Groningen los. Toen nog in het stadspark en de voorloper van de huidige kunstijsbaan Kardinge.

„Door de jaren heen hebben we een wisselend ledenaantal gehad, maar ook veranderende doelgroepen. Tot 2006 hebben we relatief grote jeugdgroepen gehad terwijl we tegenwoordig veelal recreantengroepen hebben. Ook hebben we met leden die uitsluitend aan de zomer-fietstrainingen deelnemen een nieuwe (actieve) tak binnen de vereniging zien ontstaan. Helaas is het aantal rijders met een wedstrijdlicentie voor het schaatsen afgenomen. Deze trend zien we bij alle Groninger schaatsverenigingen.

Naast het langebaanschaatsen zijn we ook actief bij het marathonschaatsen. Momenteel is Ronald Kruijer (Team Bouwselect) ons meeste succesvolste clublid. Hij is op het hoogste niveau van Nederland actief. Namelijk in de Topdivisie van het marathonschaatsen. Heel recent stond hij voor het eerst in zijn carrière op het erepodium”, besluit het bestuur trots.