Tweede plaatsingswedstrijd turnsters Clias

VEENDAM Vijf meiden van Clias turnden afgelopen weekend hun tweede plaatsingswedstrijd van de 3e divisie voor een plek op de halve finales van het NK.

Zaterdag 8 februari kwamen Defne Kilincoglu en Léona Löhr in actie. Defne en Léona startten op sprong. Ze turnden allebei een half in-half uit naar aller tevredenheid. Defne behaalde zelfs de hoogste score op dit toestel met 12.025.

Na wat problemen tijdens het inturnen aan brug had Léona haar afsprong tijdens de wedstrijdoefening weer onder controle en turnde een mooie oefening. Defne scoorde met een fraaie streksalto af hier 12.800, goed voor een 5e plaats.

De elementen die Defne tijdens het inturnen nog perfect uitvoerde, mislukten tijdens de balkoefening voor de jury. Zij moest 2 keer afstappen en verspeelde daarmee een hoge eindklassering. Léona bleef haar zenuwen de baas en eindigde hier op een fraaie 3e plaats. Op vloer turnde Léona ook een mooie, sierlijke oefening en scoorde hier met 11.150 een 4e plaats. Defne sloot haar wedstrijd op vloer netjes af met de maximale inhoud. Léona eindigde in het eindklasement op een 6e plaats met 44,516, Defne werd 7e met 44,292.

Het wordt nog spannend of Defne mag doorstromen naar de hale finale vanwege haar 3e plaats tijdens de 1e plaatsingswedstrijd.

Zondag 9 februari was het in de eerste wedstrijd de beurt aan Féline Bruins (pupil 1 N3). Zij begon haar wedstrijd op het toestel sprong. Hier liet zij twee keurige sprongen zien en behaalde een tweede plaats op dit toestel. Ook op de brug liet zij een verbeterde oefening zien ten opzichte van voorgaande wedstrijden. Echter de jury was alert op de details van de oefening, waardoor de score wat tegenviel.. Als derde toestel kwam Feline in actie op balk. Hier turnde zij een strakke oefening met helaas toch een val. Wel werd ze beloond met een mooie score van 11.867.

Ook op de vloer liet zij een keurige oefening zien en werd derde op dit toestel met een score van 12.500.Uiteindelijk wist zij vijfde te worden met een totaal score van 46.500.

Het is nog even afwachten op de officiële ranking of ze mag doorstromen naar de landelijke have finale; wel heeft Féline zich geplaatst voor de toestelfinales.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Marit Veen en Eliana Vetter. Hoewel Marit zich al had geplaatst voor de halve finale, wilde zij zich ook nog plaatsten voor een toestelfinale balk.

De turnsters begonnen op vloer. Als eerste was Eliana aan de beurt; zij turnde een mooie oefening met hier en daar toch wat schoonheidsfoutjes. Wel liet zij op sprong twee goede sprongen zien en werd met een score van 13.425 tweede op dit toestel. Op de brug wist ze haar knieën goed te strekken en netjes te werken. Op de balk turnde zij een stabiele oefening, zij wist ondanks een wiebel te blijven staan. Ook op dit toestel werd zij tweede. Hiermee heeft zij zich geplaatst voor de toestel finales balk en sprong.

Marit liet ook een mooie oefening zien op de vloer. Op sprong behaalde zij met een score van 13.350 een vijfde plaats. En zij wist met een mooie en goed door geturnde brug oefening tweede te worden op dat toestel met een score van 12.667. Helaas moest zij op balk twee vallen incasseren, waardoor zij hier helaas geen toestelfinale wist te behalen. Wel heeft zij zich geplaatst voor de andere drie toestelfinales.

Eliana eindigde uiteindelijk op een zesde plaats met een score van 46.025. Marit mocht deze dag weer de zilveren medaille mee naar huis nemen, en had een totaal score van 47.717.