Operatiedatum Chantal ingepland: crowdfunding loopt nog even door

VEENDAM De crowdfunding voor de zieke Chantal verloopt goed. Momenteel is er ruim €88.000 opgehaald en staan er meerdere acties gepland.

Zo is er op 28 februari een benefietconcert voor Chantal, in de Nieuw Apostolische kerk in Veendam. Er is namelijk nog €30.820 nodig voor de ingreep. De operatie zal in Barcelona gaan plaatsvinden en kost €94.800,-, de zorgverzekering vergoedt dit niet. Met specialistisch vervoer en verblijf in Barcelona is het totaal benodigde bedrag €118.911.

De operatie, die is inmiddels ingepland en wel op 31 maart.  " We gaan hemel en aarde bewegen om die door te laten gaan", laat haar zus Angela weten. Hiervoor is dus nog een flink bedrag nodig. 

Het verhaal

Chantal is een 35 jarige moeder uit Veendam. Momenteel is zij zwaar gehandicapt en ligt ze verlamd in bed. Ze heeft hulp nodig om naar de wc te gaan, krijgt een vloeibaar dieet en ligt dagenlang in het donker.

Zij lijdt o.a. aan het Ehler Danlos Syndroom en moet om te overleven en om wat meer kwaliteit van leven terug te krijgen een zware nekoperatie ondergaan. Als haar hoofd niet ondersteunt wordt zakt haar hoofd in haar romp en raken het ruggenmerg en de zenuwen bekneld. Meerdere complicaties zorgen ervoor dat haar situatie levensgevaarlijk is geworden.

Tijdens de levensreddende operatie wordt haar hele nek, van haar schedel tot en met haar romp, vastgezet. Haar leven zal niet alleen gered zijn, ze kan hiermee minimaal 50% van haar leven terug krijgen.

Ontstaan van de stichting

Om dit geld bij elkaar te krijgen is de Stichting Chantal Wil Leven opgericht door Chantal haar partner, Michel en goede vriend Jack. Veel mensen zijn aangedaan door de uitzichtloze situatie waarin Chantal zich bevindt. Belangeloos zetten bekenden en onbekenden zich in om te helpen de crowdfunding te laten slagen.

Zoals gezegd is het bedrag nog niet bijeen. „Er is nog €30.820 nodig, daar kunt ook u bij helpen! Wilt u een (kleine) donatie doen of ons helpen delen op Facebook? Of misschien weet u wel een leuke actie om geld in te zamelen?”, aldus Michael en Jack. Ook is het mogelijk om producten te kopen voor een donatie. „Kijk eens bij de donatiemogelijkheden op de website, misschien is een dankbaarheidssteentje iets voor u?”

Meer informatie over Chantal haar ziektes en de donatiemogelijkheden zijn te vinden op de website www.chantalwilleven.nl. Ook kunt u de voortgang van de crowdfunding, de benefieten en de voortgang van Chantal volgen op de Facebook pagina Stichting Chantal Wil Leven.